Videoer

Erin Rothschild taler om Aleister Crowley

Findes Aleister Crowley iblandt os idag? I min roman Cubichnia – Dyret fra Cefalu kommer jeg med den tese, at Aleister egentlig er resultatet af årtusinders reinkarnationer, hvor en særlig, magisk kraft tager bo i forskellige mennesker op igennem tiden. Det er denne kraft, som opfylder Crowley og gør ham i stand til at manifestere sin religion Thelemas Lære, og som efter Crowleys fysiske død i 1947 får hans ånd til at leve videre.

I 2013 lavede kvinden bag The Camelot Project et interview med Erin Rothschild, der helt sensationelt åbnede op for hvordan det var at være barn og ung blandt nogle af USAs mest magtfulde familier. Man kan mene hvad man vil om de vilde teorier, der hævder, at Rotschilderne forsøger at overtage verden ved hjælp af tidsrejser, menneske-programmeringer og instrukser fra et diabolsk skyggekabinet. Men Erins udtalelser i slutningen af videoen om, at Crowley ofte forsøger at kontakte hende fra en anden dimension, er spændende. Bla. taler hun til The Aiwass-projekt. Aiwass var navnet på Crowleys skytsdjævel, og selvom Erin finder Crowleys tilnærmelser anstrengende, siger hun også:”Crowley var ikke kun ond, han grundlagde en smuk religion ved navn Thelema.”

Mere vil jeg egentlig ikke sige. Blot finder jeg det spændende, at Erin så selvfølgeligt refererer til Crowley og den religion, som han forfinede og studerede i sit lille bondehus i Cefalu. Det siger lidt om Crowleys tyngde og hans aftryk på eftertiden.

 

Cefalù igår. Og på Aleisters tid

Jeg synes det er vildt at tænke på, at Cefalu i 1920’erne ikke var andet end en lille fiskerby uden de mange hotelbyggerier, der idag omgiver det gamle centrum. Gaderne var grusveje uden asfalt og havet noget Cefalu svedige arbejdsmænd vaskede sig i, inden byens smukke strande blev en magnet for solhungrende turister. Men se her: jeg har fundet et lille sammenklip af film fra 50’erne, 60’erne og 70’erne, hvor man stadig fornemmer den adstadighed og isolation, som Cefalù lå indhyldet i da Crowley flyttede til byen fra 1920-23. God fornøjelse.