Om denne blog

Historien om Aleister Crowley og især den fascinerende fortælling om hans ophold i Cefalu er faldet ned i en sprække, hvor den gemmer sig som en lysende perle for dem, der får mulighed for at læne sig ud over kanten og skue ned i afgrunden.

Jeg var så heldig at få det første glimt af denne unikke historie i 2010, under min research til titlen Turen Går Til Sicilien. Jeg gik rundt i Cefalus gader og ventede på, at et eller andet skete – og det gjorde der så, da jeg kom forbi baren på piazza garibaldi, og en af stedets gæster genkendte mig som en udlænding, og spurgte, hvad jeg dog lavede på disse kanter, en våd aften i marts. Da jeg fortalte om mit forehavende, lyste han op, og hans læber skiltes ad. ”Kender du så historien om Cefalu og Aleister Crowley”, spurgte han spændt, men jeg vidste allerede, at han vidst det. At naturligvis gjorde jeg ikke det, for efter at Crowley blev forvist fra Italien i 1923, blev hans tid i Cefalu som så mange andre af de sære hændelser, som byen har været kulisse for igennem århundrederne, opslugt, næsten fortærret af dens indbyggere, indtil myten, mindet og manden blev en ligeså stor del af Cefalus stumme dna, som den fossilklippe, der tårner sig opover byens tage, og bærer navnet La Rocca.

Lige siden den aften i marts 2010 har koblingen mellem Aleister og Cefalu været både som en åbenbaring og en besættelse for mig: hvad var det, der fik Crowley til at vælge Cefalu som sit spirituelle refugium? Hvad skete der egentlig i villaen i Santa Barbara, hvor han slog sig ned med sit følge for at udbrede sin nye verdensorden, og hvordan påvirker hans tilknytning til Cefalu fortsat byen og dens indbyggere? Det er disse spørgsmål, som denne blog især søger svar på, samtidigt med at den også vil belyse andre vedkommende historier fra Crowleys og Siciliens magiske univers.